ESM-10 Support materiale til PEEK

3DGence er en af de første virksomheder i verden der introducerede et opløseligt støttemateriale til PEEK-3D Print.

ESM-10 (Engineering Soluble Material) er en af en række tekniske filamenter, der bruges til at opbygge en 3D-model med en kompleks geometri, hvor der kræves en kompleks støttestruktur. ESM-10 garanterer en korrekt understøttelse af PEEK og ABS-materialer, som kan vaskes ud i en miljøvenlig vandopløsning. For at sikre stabiliteten af ESM-10 støttestrukturen, kræves et opvarmet byggekammer over 80 °C. Dette innovative filament er kompatibel med 3DGence INDUSTRY F340 og F420 3D printere.

Udskylning af ESM-10 støttemateriale

Derudover introducerede 3DGence SDS (Support Dissolving System), en cirkulationstank designet til at opløse støttematerialet fra 3D-modeller. Enheden er udstyret med et aktivt opvarmet arbejdskammer med en kapacitet på 55,2 liter. 3DGence SDS er udstyret med en trådkurv der måler 36 cm x 36 cm x 28 cm, som muliggør nedsænkning af store 3D-modeller i en vandopløsningen.

Varmesystemet i SDS garanterer en temperatur, der er egnet til effektiv fjernelse af “support-materialet”. I cirkulationsbeholderen hældes et miljøvenligt kemisk opløsningsmiddel i vandet, der herved opløser ESM-10 uden at beskadige modelmaterialet.

Påfyldning og tømning af SDS-tanken er ekstremt let idet at enheden er tilsluttet til vandudtaget samt at enheden har en vandpumpe der pumper vandet ud i spilevandsledningen. Den kemiske opløsning sammen med det opløste ESM-10-materiale kan sikkert udledes i spildevandssystemet.

ESM-10 vs PVA

ESM-10 er et avanceret supportmateriale designet til tekniske applikationer. ESM-10 giver effektiv støtte til modelmaterialer som ABS og PEEK. Det anbefales dog ikke at kombinere det med PLA-filament, hvilket er bedre at printe med vandopløselige materialer som PVA eller BVOH. ESM-10 tåler den høje temperatur i i byggekammeret. Da ESM-10 printes ved høj temperatur undgår man tilstopning af dyse. De unikke egenskaber ved ESM-10 gør det muligt at anvende det på højavancerede tekniske materialer som f.eks. PEEK, hvor PVA eller BVOH ikke kan bruges. Derudover omkrystalliseres ESM-10 ikke, hvilket kan forårsage nedbrydning af materialet og blokkering af dyser.

Kontakt os for yderligere oplysninger på e-mail 3dinnovation@3dinnovation.dk eller ring +45 28556867