3D Printer 9 trin

Industri 3D printere FFF/FDM®

Hovedforskelle: Industri vs. Desktop 3D printere

Der er ikke noget simpelt svar på dette spørgsmål, da der ikke er nogen officiel opdeling. Opdelingen er ofte basseret på printomkostninger, tilgængelige printmaterialer og printteknologier.

En af de mest anvendte opdelinger er baseret på pris. FFF / FDM® 3D-printere kan vi skelne mellem 2 opdelinger:

 1. Desktop- eller kommercielle 3D-printere – alt hvad der koster mindre end 5000 USD
 2. Industriel eller professionel 3D-printere – alt hvad der koster mere end 5000 USD..

Desværre kan priserne på 3D-printere fra det andet segment variere mellem 5000 USD op til 300000 USD

Industrielle 3D printers 9 funktioner

En Industriel 3D-printer kan være en maskine, der understøtter traditionelle produktionsmetoder. Det er ikke en nem opgave at vælge en 3D-printer, der netop passer til dine behov. Her er nogle få funktioner, du skal kigge efter ved valg af en 3D-Printer til industrielle formål:

1. Printeren skal kunne printe med højtydende materialer

Det betyder, at printeren skal arbejde med materialer, der allerede bruges i industrien. Materialer fra disse grupper har normalt overlegen mekaniske egenskaber. Egenskaber som kemisk resistens eller er brandhæmmende. PAEK-familien, ULTEM® (PEI), PC eller materialer, der er tilsat kulfiber, er kun et par materialer af de nævnte grupper.

Hvorfor kan ikke enhver 3D-printer printe med disse materialer?

Højtydende materialer der skal printes korrekt, har specifikke printkrav. ULTEM / PEI har for eksempel brug for mindst 170° C i byggekammeret for at opretholde de ønskede mekaniske egenskaber og geometri. Andre materialer kræver at printeren har hærdet transmissionskomponenter, specielle byggeplader eller dyser.

Derfor er denne funktion alene en stærk indikator for, at 3D-printeren kan betragtes som industriel. Det betyder at printeren kan arbejde med materialer, der allerede bruges i industrien.

2. Printeren skal være udstyret med et stort aktivt opvarmet kammer

Et opvarmet byggekammer tillader os ikke kun at printe med materialer med høj ydeevne. Det giver os også mulighed for at printe med materialer som ABS i højere temperatur. Det er vigtigt da ABS, der er printet i et ikke-opvarmet kammer er ca. 20-30% svagere end hvis det var printet i et opvarmet kammer.

Dimensioner på kammeret er også meget vigtige. Det bestemmer, hvor stor en model eller hvor mange modeller du kan printe på én gang. Opretholdelse af en høj stabil temperatur i byggekammeret er en af de kritiske parametre for en industriel 3D-printer. Da alle de bevægelige komponenter i printeren er i byggekammeret, er det derfor vigtigt at disse komponenter er designet til at kunne modstå miljøet i byggekammeret. Erosion der kan opstå fra afgasning af printmaterialet, temperaturer osv. skal være indtænkt i printerens design.

3. Printhastighed

Denne funktion vedrører printerens samlede ydelse. Hvis du sammenligner forskellige 3D-printers printhastighed, skal du forholde dig til den tid, der er nødvendig for at printe den samme model med lignende parametre. På denne måde kan du kontrollere printkvalitet og den faktiske printhastighed. Ofte præsenterer producenten kun de teoretiske værdier.
Høj bevægelses-hastighed (x,y)- og printhastighed sikrer lavere printomkostninger.

“Rapid prototyping” er ikke den eneste anvendelse ved “Additive manufacturing (AM)”. Hurtige industrielle 3D-printere kan også bruges til at fremstille slutdele med mange forskellige designiterationer.

4. Printeren skal have dobbelt ekstruderingssystem, der bruger opløselige support-materialer

Højtydende materialer er dyre, men har også overlegen mekaniske egenskaber. Derfor er det ikke noget, man ønsker at bruge som support-materiale som man er tvunget til med en printer der kun har en dyse. Supportmateriale er spild og generere kun højere omkostninger. Dette undgås ved et dobbelt-ekstruderingssytem , der består af 2 dyser. Dette tillader at printe med 2 forskellige materialer: modelmateriale og support-materiale. Dysesystemet skal kunne bevæge sig, så når printeren skifter materiale, er der ikke nogen risiko for at den inaktive dyse, rammer den printede model.

5. Vedligeholdelsestid bør være minimal

Driftsomkostninger er en af nøgleparametrene, når du leder efter en ny 3D-printer. Industrielle 3D-printere skal have autokalibreringsprocedurer, der minimerer den tid, der er nødvendig for at konfigurere printeren og køre med den. Cloud-baseret software til styring er også en god funktion, der minimere den tid, der er nødvendig for at sende filen. Det kan også hjælpe med styring, når vi har mange 3D-printere.

Du skal være i stand til hurtigt at skifte printmoduler eller dyser.

6. Totalomkostninger

Industrielle 3D-printere skal reducere omkostningerne og ikke generere dem. Du skal kontrollere, om producenten tillader tredjeparts-materialer, og om dette annullerer din garanti.

Fra den ene side har producenten af printeren rimelige priser på materialer, og tager sig af printparametre af materialet , udskriftskvalitet osv.

På den anden side skal du have en chance for at bruge tredjepartsmaterialer. Når du får erfaring med at bruge en bestemt 3D-printer, kan du eksperimentere med materialer og materialeprofiler.

7. Sikkerhed først

Husk, at din 3D-printer nogle gange kan have 180°C inde i byggekammeret, og at dysen smelter materialet ved næsten 500°C. I dette tilfælde skal printeren have et luftfiltreringssystem – der er materialer, der afgiver farlige stoffer under printningen. Lågen til byggekammeret skal låses automatisk under printprocessen

8. Små ting gør en forskel

Nogle af de andre nyttige funktioner er kamera, der viser printforløbet, Cloud-baseret system, wifi, opvarmet materialekammer, rengøringsstation (sted, hvor printeren skifter dyse og renser dem, er integreret i byggekammeret), automatisk skift ved tom filamentspole og mere. Husk, at jo mere printeren kan klare sig selv, jo bedre er den samlede ydeevne.

9. Komplet ecosystem

Hvis du arbejder med streng tidslinje, og du ikke har tid til eksperimentere, skal du være i stand til at udføre opgaver uden risiko for fiasko. Den ideelle løsning er at bruge en 3D-printer, software og materialer lavet af producenten. Her vil du være sikker på, at alle komponenter fungerer godt sammen, og du kan forvente en ideel kvalitet, nøjagtighed og et fejlfrit 3D-Print.

Hvad skal man gøre før man køber en 3D-Printer

Bedst Praksis

1. Kontakt leverandøren og bed om følgende:

 1. Prøvemodel – du skal få oplysninger om, hvor hurtigt den blev printet og hvad prisen på 3D-modellen inklusive forbrugsmaterialer er.
 2. Samlede driftsomkostninger – omkostninger til materialer, energi, vedligeholdelse, forbrugsmaterialer osv..
 3. Support og service – Er der installation og træning for operatøren samt adgang til reservedele.

2. Dobbelttjek informationer

 1. Hvis leverandøren garantere printning med ULTEM / PEI, og der ikke er mindst 170°C i byggekammeret, skal du bede om specifik prøve der skal være mindst 100x100x10 mm

3. Bed om en prøvemodel

 1. Nogle gange har leverandøren en 3D-serviceafdeling, hvor du kan bestille 3D-Print. På den måde kan man sikre kvaliteten på dit emne og sammenligne med andre printteknologier

Vælg en prøvemodel

At vælge en prøvemodel er ikke en let opgave. Modellen skal enten være noget du printer i din virksomhed eller en kompliceret del, som kun de mest avancerede 3D-printere kan håndtere.
Nedenfor kan du downloade vores prøvemodel:

Prøvemodel

Download

Udfordringer i denne model:

 1. Svært at indstille basis af modellen – modellen kræver komplekse support-strukturer. Printerkalibrering, slicer software og printstrategi vil blive kontrolleret
 2. Overflader på mange vinkler – Kalibrering af support-strukturer kontrolleres
 3. Mange tynde vægge – Printsstrategi vil blive kontrolleret
 4. Let at kompromittere modelintegriteten – Problemer med ekstrudering vil være synlige, samlingstapper kan muligvis knække let.

Hvilken Industri 3D-printer er den bedste?

3DGence INDUSTRY F420: Markedsfordele

Denne 3D-printer er baseret på industrikundernes feedback. Du finder alle de funktioner, der gør den til en industriel 3D-printer. Printning med højtydende materialer, udskiftelige printmoduler, cloud-baseret system og meget mere. Bedste pris i forhold til byggevolumen (360x380x420 mm) på markedet med byggekammer der kan opvarmes til 180°C

Læs mere om printeren her:

F420 3D Printer